DESER Z KOMOSY RYŻOWEJ
potrzebujemy:
- komosę ryżową białą ->komosa ryżowa
- mleko (najlepiej kokosowe)->mleko kokosowe
- miód, ksylitol
- owoce
- orzechy
- nasiona chia
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. ok. 3 łyżki komosy ryżowej zalewamy mlekiem, stawiamy na piec do zagotowania, dodajemy łyżkę ksylitolu.
2. blendujemy wybrane owoce mrożone z łyżką miodu, odrobiną wody( ja dodałam jeszcze łyżeczkę młodego jęczmienia i witaminy C).
3. przekładamy gotową komosę owocami, sosem oraz orzechami.
3. przekładamy gotową komosę owocami, sosem oraz orzechami.
4. na koniec posypujemy nasionami chia lub wiórkami kokosowymi.
Czas przygotowania: ok 10 min ( nie licząc gotowania komosy)
Porcje: 2
SMACZNEGO!!
Komentarze
Prześlij komentarz