KOTLECIKI Z KASZY JAGLANEJ I KALAFIORA Z AMARANTUSEM

KOTLECIKI Z KASZY JAGLANEJ I KALAFIORA

potrzebujemy:


- główkę kalafiora lub kalafior mrożony
- kaszę jaglaną BIO, ->kasza
- kurkumę
- 18 ziół Ojca Mateusza -> zioła
-lubczyk
- siemię lniane mielone lub jajko
- sól 
- pieprz
- amarantus ekspandowany 
-oliwa z oliwek do smażenia




SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1. Ugotować kalafior i kaszę jaglaną BIO, wrzucić do miski.

2. Rozdrobnić ubijakiem do ziemniaków.
3. Dodać kurkumę, 18 ziół Ojca Mateusza, siemię lniane (zamiennie 1 jajko), lubczyk, sól oraz pieprz.
4. Uformować kotleciki oraz obtoczyć w amarantusie ekspandowanym.
5. Usmażyć na oliwie z oliwek, oleju kokosowym lub piec w piekarniku w 180st przez 25min.

PODANE Z :
- cykorią, pomidorem i mozzarellą
- sałatką z białej kapusty, marchewki, jogurtu naturalnego, przyprawionej solą i pieprzem.

SMACZNEGO !!


Komentarze