WEGAŃSKIE KOTLETY Z FASOLI I TOFU

WEGAŃSKIE KOTLETY Z FASOLI I TOFU

potrzebujemy:
- puszkę czerwonej fasoli lub szklankę dzień wcześniej namoczonej i ugotowanej
- kostka tofu wędzonego
- 1 duża cebula
- 2 łyżki mąki z ciecierzycy lub ewentualnie pszennej.
- sól himalajską, pieprz, paprykę wędzoną



SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Wrzucamy do miski fasole z puszki lub ugotowaną i rozdrabniamy widelcem bądź tłuczkiem do ziemniaków.

2. Następnie dodajemy drobno pokrojoną cebulę.

3. Trzemy kostkę tofu wędzonego na tarce.

4. Dodajemy 2 łyżki mąki z ciecierzycy(która zastępuje jajko)
5. Przyprawiamy solą, pieprzem oraz papryka wędzoną.
6. Formujemy kotlety oraz smażymy na odrobinie dobrego oleju u nas olej z awokado.

SMACZNEGO!!!

Komentarze